Anvendelsesområder

Titanium Gateway er din globale leverandør af titan og speciallegeringer til kritiske applikationer inden for medicinske implantater, bil- og fly/rumfartøjsindustrien, kemisk industri, offshore
markedet, forsvarsindustrien, sportsudstyr og andre højteknologiske fremstillingssektorer.

  OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

  • Hvad er titanlegeringer?

   Titanlegeringer er metaller, som er en blanding af titan og andre kemiske elementer. Oftest legeres der med små mængder aluminium og vanadium, for det meste 6% eller 4%. Nogle gange legeres der med palladium Disse legeringer har meget høj trækbrudstyrke og sejhed, de er lette i vægt, er korrosionsbestandige og kan modstå høje temperaturer. Varmebestandigheden muliggør en varmebehandlingsproces efter, at legeringen er bearbejdet til sin endelige form, hvilket resulterer i en meget enklere fremstilling af et produkt med høj styrke.

  • Hvad er kommercielt rent titan?

   Kommercielt rent titan er opdelt i fire forskellige kvaliteter eller grader: Grad 1, Grad 2, Grad 3 og Grad 4. Egenskaberne hos rent titan varierer i henhold til graden, hvor Grad 1 har den højeste korrosionsbestandighed og formbarhed, men den laveste styrke, mens Grad 4 har den højeste styrke, men er noget mindre formbar.

  • Hvad er titan Grad 1?

   Titan Grad 1 / EN3.7025/ASTM B265

   Titan Grad 1 / EN3.7025/ASTM B265

    

   Titan Grad 1 er en af fire kommercielt rene titankvaliteter. Det er den blødeste grad af de fire kvaliteter med den højeste formbarhed og korrosionsbestandighed, men den laveste styrke. Den har udmærket svejsbarhed. Titan Grad 1 anvendes almindeligvis i korrosionsbestandige miljøer inden for kemi- og marineindustrien, samt til flykonstruktion, hvor lethed og maksimal formbarhed er vigtig.

    

  • Hvad er titan Grad 2?

   Titan Grad 2/EN 3.7035/ASTM B 348

   Titan Grad 2 er den mest almindelige titankvalitet i alle produktformer. Den har lignende egenskaber som Grad 1, men højere styrke. Grad 2 har en god balance mellem moderat styrke og rimelig duktilitet. Grad 2 er meget korrosionsbestandig i stærkt oxiderende miljøer, og har en meget god svejsbarhed. Almindelige Grad 2-applikationer findes i korrosionsbestandige miljøer inden for kemi og offshore-industrien, samt anvendes til flykonstruktion, hvor god styrke og nem formbarhed er vigtig. Materialet anvendes også i varmevekslere, vandslukningsanlæg, vandballastsystemer, rørfittings, flanger, fastgørelseselementer, smedning, pumper, ventiler m.v.

  • Hvad er titan Grad 5?

   Titan Grad 5/6AL-4V9/ASTM B 348

   Grad 5 er den titankvalitet,som har det bredeste anvendelsesområde. Den har meget høj styrke, men relativ lav duktilitet. Sammenlignet med rent titan har Grad 5 meget højere trækbrudstyrke, samt højere brud- og strækgrænse. Grad 5 er derfor at foretrække, når styrken er vigtigere end korrosionsbestandighed. Denne kvalitet anvendes hovedsageligt til fly og rumfartøjer, selvom efterspørgslen på offshore-markedet er stigende. Grad 5 er svejsbar og kan varmebehandles.