KØB TITAN

Hvorfor anvendes titan mere, og hvorfor skal du købe titan?

  Øget anvendelse

  For mange af os er titan et metal af høj kvalitet, der bruges i luftfartsindustrien og andre avancerede teknologier. Men brugen af titanium har været støt stigende i de seneste år. En lang række industrier har opdaget fordelene ved titanium og vælger at købe titan frem for andre metaller på grund af dets fremragende egenskaber.

  Hvorfor købe titan?

  Navnet titan stammer fra titanerne, de kæmper, der kom forud for guderne på Olympen, og det er et ret passende navn, fordi dette metal har en utrolig styrke. Titan er lige så stærkt som stål, men 45 % lettere. Det er dobbelt så stærkt som aluminium, men det er blot 60 % tungere. Det modstår korrosion i havvand. Det er modstandsdygtigt over for høje temperaturer, eftersom smeltepunktet er 1668 grader celsius. Det modstår også slid, kavitation og erosion ved høje strømningshastigheder. Det er endda biokompatibelt, det eneste materiale, som kroppen ikke støder bort. Argumenterne for at købe titan er tydelige.

  SÅDAN KØBER MAN TITAN

  Titanium er det 7. mest almindelige metal, og det findes næsten overalt, men vanskeligheden ligger i, at det er en omstændig proces at udvinde. Det er et faktum, at titan blev opdaget i 1791, men det var først 119 år senere, i 1910, at det lykkedes at fremstille det rene metal. Og det tog yderligere 20 år, før William Kroll kunne få en proces op at køre, som muliggjorde produktion i stor skala. Krollprocessen anvendes den dag i dag til kommerciel produktion.

  At købe titan direkte fra fabrikkerne kræver store mængder, store investeringer og plads. Industrivirksomheder og mekaniske værksteder køber derfor titan og titanlegeringer i form af halvfabrikata i mindre mængder fra distributører som Titanium Gateway.